Kapcsolat

BMR Kalkuláció Kft.

Tel: +36-70/427-1881

E-mail:miklos.marsai@gmail.com

Cím: 1133 Budapest, Vág utca 9.

Adószám:22971342-2-41

Cg.01-09-947102/4

Fővárosi Bíróság mint CégbíróságSIKERES VOLT A NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM NAPKOLLEKTOROS PÁLYÁZATA

2012.05.16.

Az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer napkollektor-rendszerek kiépítését támogató alprogramjára beérkezett, összesített igények lefedik a rendelkezésre álló 2,97 milliárd forintos keretet. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 2012. május 15-ig meghosszabbított határidő lejártának megfelelően lezárta a konstrukciót. A kiírásra összesen 5 686 pályázat érkezett be, ebből mostanáig több mint 2 300 darabot bíráltak el kedvezően.

Forrás:ÚSZT

A nemzetközi szén-dioxid kvótaértékesítés bevételeiből finanszírozott kiírás megújuló energia felhasználást ösztönző energetikai korszerűsítésekre kínált lehetőséget a pályázók számára. A Nemzeti Energiastratégia szerint a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és az energiatakarékosság javítása – más megoldások mellett – a napenergia-felhasználás elterjesztésével is elősegíthető. Az új konstrukció fogadtatása bebizonyította, hogy a Kormány Megújuló Energia-hasznosítási Nemzeti Cselekvési Tervben rögzített szándékai találkoznak a lehetséges pályázói kör igényével. 

A pályázati határidő lejártával a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2012. május 15-én éjfélkor lezárta a támogatási konstrukciót és a további pályázati dokumentumok befogadását. A később benyújtott pályázatokat automatikusan, érdemi vizsgálat nélkül elutasítják. 

A szaktárca által kezdeményezett konstrukció elősegíti a nyertes háztartások rezsiköltségeinek és energiafogyasztásának csökkentését. A program megrendelésekhez juttatja az ágazat hazai kisvállalkozóit. A pályázati támogatással megvalósuló fejlesztések hozzájárulnak a klímavédelem területén vállalt magyar kötelezettségek teljesítéséhez. 

vissza