Kapcsolat

BMR Kalkuláció Kft.

Tel: +36-70/427-1881

E-mail:miklos.marsai@gmail.com

Cím: 1133 Budapest, Vág utca 9.

Adószám:22971342-2-41

Cg.01-09-947102/4

Fővárosi Bíróság mint CégbíróságTársasházak Energetikai Felújítása Alprogram ÚSZT-TEF-2013

2013.07.15.

Társasházak Energetikai Felújítása Alprogram ÚSZT-TEF-2013

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium téglaépítésű társasházak energiahatékonysági felújítása, fűtéskorszerűsítése és a megújuló energiaforrások felhasználásának növelése céljából lakossági pályázatot hirdet 2013. augusztus 15-től. Az Új Széchenyi Terv Társasházak Energetikai Felújítása Alprogramban költségvetési forrásból rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 834,2 millió forint.

Támogatás igénybevételére jogosultak köre:

Energiahatékonysági felújítást megvalósító beruházások olyan épület esetében, amely:
a) 1971 előtt épült (átadásra, használatba vételre került) hagyományos technológiával, égetett tégla (salak, bauxitbeton nem) falazattal készült,
b) társasház (a pályázaton kizárólag a földhivatali nyilvántartásban társasházként bejegyzett lakóépületek vehetnek részt, a lakásszövetkezetek, vagy közös tulajdonként nyilvántartott épületek nem),
c) teljes, legalább 20 lakást tartalmazó épület, amennyiben a pályázattal érintett épületben a lakások fűtésének egyedi szabályozása és mérése megoldott, vagy jelen pályázat keretében megoldásra kerül

Energiahatékonysági felújítás keretében fűtéskorszerűsítést is megvalósító beruházások esetén, a fenti feltételeken túl, az alábbi feltételnek is meg kell felelnie a benyújtott pályázatnak:
a) kizárólag házközponti fűtési vagy házközponti fűtési és használati melegvízellátó rendszerrel rendelkező társasházak vehetik igénybe a fűtéskorszerűsítésre, és ezzel együtt a megvalósítandó megújuló energiafelhasználás növelésére nyújtható állami támogatást.

Támogatható tevékenységek köre

Nyílászárók

Homlokzatok és födémek hőszigetelése

Épületgépészeti felújítás

Elektromos korszerűsítés

A megújuló energiafelhasználás növelése

A pályázattal elnyerhető támogatás

A támogatás intenzitása függ az alkalmazható energetikai jellemzőt javító elemek számától, az ahhoz tartozó pontértékek összesített pontszáma alapján:
1-30 pont 50%, lakásonként maximum: 750.000,- Ft
31 ponttól 60%, lakásonként maximum: 900.000,- Ft
A támogatás értéke nem haladhatja meg a 60 millió forintot.

Az állami támogatás utófinanszírozással, egy összegben kerül kifizetésre.

Pályázatok benyújtási  határideje

Pályázatot 2013. augusztus15-től 2013. szeptember 15-én 24:00 óráig vagy a rendelkezésre álló keret kimerüléséig lehetséges benyújtani.

A beruházás befejezése és a pénzügyi elszámolás végső határideje

A beruházást a Támogatási Szerződés kétoldalú aláírást követően legkésőbb egy éven belül meg kell valósítani. Kedvezményezett a vissza nem térítendő támogatás folyósítását a beruházás befejezését (a beruházás fizikai megvalósulását), valamint a Támogatási Szerződés kétoldalú aláírását követően kezdeményezheti.

Szakmai kérdés

A kérdésekre 1 munkanapon belül válaszolok.

Név *:
Telefonszám *:
e-mail cím *:
Szakmai kérdés *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza